Huiskamer van Elst omarmt innovatieve vloermat voor valpreventie

ELST – In de gezellige huiskamer van Elst kwamen op donderdagmorgen 16 november bijna 70 bezoekers samen voor een bijzondere ochtend. Te midden van gezellige gesprekken en het genot van elkaars gezelschap, stond er dit keer de kennismaking met de zogenoemde Smart Floor op het programma.

Deze slimme mat werd meegebracht door sportcentrum Scatt Fysiotherapie Aam in Elst. Deze innovatieve mat maakt gebruik van geavanceerde sensoren die verbonden zijn met een computer. Bezoekers liepen herhaaldelijk over de mat, waarna het systeem een inschatting maakte van de kans op vallen. Dit alles met als nobel doel: valpreventie.

De Smart Floor toont zich waardevol doordat het niet alleen meet, maar ook adviseert. De bezoekers ontvingen suggesties op basis van de metingen. Als het risico op vallen gemiddeld of hoog blijkt te zijn, worden concrete suggesties voorgesteld om dit te voorkomen. Een praktische stap in het kader van veiligheid en welzijn van onze inwoners.

Het bestuur van St. Ontmoeten en verbinden Elst/Overbetuwe, waar de huiskamer onder valt, hecht veel waarde aan dergelijke initiatieven en benadrukt het belang van samenwerking met professionals. Niet alleen zijn de gezellige bijeenkomsten van belang, maar ook het delen van kennis en het nemen van preventieve maatregelen ten behoeve van het welzijn van inwoners. Dit soort activiteiten gericht op preventie en welzijn zullen in de toekomst meer en meer in alle huiskamers worden georganiseerd in samenwerking met professionals.

Bron: Huiskamer van Elst omarmt innovatieve vloermat voor valpreventie (gemeentenieuwsonline.nl)

Deel dit bericht