Hartverwarmende kerstontmoeting verenigt jong en oud(er) in de Huiskamer van Elst

ELST – In een hartverwarmend samenkomen op donderdag 14 december stonden 28 enthousiaste kinderen van groep 5/6 van basisschool De Zonnepoort centraal in de Huiskamer van Elst. Hun doel: de ouderen verrassen met zelfgemaakte kerstkaarten en tekeningen.

Een gezellige ontmoeting waarbij de kinderen hun creativiteit lieten zien, maar ontstonden er ook levendige gesprekken tussen de jonge bezoekers en de oudere gasten. Het thema van de basisschool: ‘Van jong naar ouder’, kwam tot leven en de kinderen genoten zichtbaar van de ervaring. Verwend met limonade en een gezonde snack, uitten ze hun enthousiasme door aan te geven volgende week weer te willen komen in de huiskamer.

Niet alleen de kinderen, maar ook de ouderen waren in hun nopjes. De bezoekers van de Huiskamer van Elst genoten zichtbaar van de interactie met de jeugd en waardeerden de prachtige kerstcreaties. De vreugde in de huiskamer werd verder vergroot door twee bijzondere verjaardagen: een 80-jarige en een 9-jarige. Gezamenlijk werd ‘Lang zal ze leven’ gezongen.

De Huiskamer, bekend als een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud, maakte haar naam waar op deze donderdag. Met de kerstviering op donderdag 21 december in het vooruitzicht, lijkt het kerstgevoel zich voort te zetten.

De huiskamer van Elst is iedere donderdag open van 10-12 uur, Kokkeland 17 in Elst. Wees welkom!

Bron: Hartverwarmende kerstontmoeting verenigt jong en oud(er) in de Huiskamer van Elst – Al het nieuws uit Over-Nederbetuwe (gemeentenieuwsonline.nl)

Deel dit bericht